Nieuws

Wat een gedoe zeg over de kerstboodschap van de koning…Ik had er geen tijd voor gehad op de 24ste, ik was toen te druk bezig in de keuken en het is er dus niet van gekomen. 🙂 Maar inmiddels heb ik nu wel even geluisterd en sjah… Hij zegt in mijn ogen ook wel dingen die lichtelijk overdreven zijn. Zonder dat ik me hier als N-VA’er wil outen, noch voor socialist, maar de vergelijking met de oorlogsjaren gaat er nu wel wat over. Mensen zijn sowieso al bang en rap opgejut. Dat lijkt me niet de taak van de koning om dit dan nog wat in de hand te werken. Meer nog: feitelijk gezien mag die zich helemaal niet politiek moeien. Wat dan nog het nut is van de koning…? Sjah, again… 🙂

Wel een beetje lullig dat N-VA nu blijkbaar kei hard hier gaat tegenin gaan. Ze zitten toch zo rap op hun paard bij die partij… Ik denk soms echt dat andere partijen of personen daar inmiddels een spelletje van maken: hoe rap krijgen we reactie uit die hoek?! Meestal moeten ze niet lang wachten. Net als bij dat gezever over het De Coninckplein onlangs: de culturele elite had voorgesteld om daar het Herman De Coninckplein van te maken, in plaats van de huidige naar Pieter de Coninck verwijzende benaming. Provocatie? Goh, misschien niet direct, maar het was wel mooi meegenomen, met BDZ net verkozen. Een heel gedoe in alle kranten…  Ze zouden zich beter bezighouden met de problemen die zich voordoen op dat plein verdomme!

Ze gaan ermee moeten leren omgaan, met dat gebitch, denk ik. Anders gaan veel mensen die mannen van N-VA maar een bende weners vinden, vrees ik. Ook niet positief.

Nu schrok ik vandaag toch wel even van het nieuws hoor. Ik zat in de auto vanochtend onderweg naar de garage, toen ik plots hoorde op het nieuws dat Walter Capiau, die inmiddels 74 is, in zijn jongere jaren twee kinderen zou hebben misbruikt. Ondanks alle feiten waar je hier in België over hoort (hebben wij hier pedofilie uitgevonden ofzo? :s) en ondanks het feit dat Capiau met De Kinderakademie vaak met kinderen samenwerkte, zag ik dat er nu toch echt niet in…

Feiten zijn verjaard, dus wordt hij niet meer vervolgd… Beetje bizar dat een bouwovertreding een mens nog tot in de eeuwigheid kan achtervolgen, maar dat misbruik van kinderen kan verjaren… Iemand moet mij toch ook eens uitleggen waarom “verjaren” eigenlijk bestaat, per definitie. Een overtreding is een overtreding, punt. Zeker zo een. Maar daar zal mijn verstand wel weer te klein voor zijn.

Volgens Capiau moeten we dat misbruik zien in de tijdsgeest. Hij zou met die twee jongens “vriendschappelijke” relaties hebben gehad die dan te ver gingen. Hoezo tijdsgeest? Was het 50 jaar geleden dan wel done om aan jongeren te zitten…?

Pfff, elke dag is er wel iets op het nieuws waar je van omver valt. En altijd met kinderen. Is het geen televisieman of onthaalmoeder die kinderen niet op gepaste wijze behandelt, dan is het wel in een of ander apenland waar ze kindjes gebruikenn als menselijk schild. Sickening! En in zo’n wereld zet jij dan een dutske neer… ‘k Zal’t nog maar even zo laten.