Drie tips om goede én betaalbare wijn te vinden

0

Wijn is een delicate drank, waar je optimaal van wilt kunnen genieten op momenten waarop je even tot jezelf wilt komen. Of je nu van rode wijn of van witte wijn houdt: wijn moet gewoon goed smaken en je tong en smaakpapillen optimaal verwennen. Maar, dat weet elke wijnliefhebber: goede wijnen zijn vaak nogal aan de prijs. Gelukkig zijn er echter ook prima wijnen te vinden die én heerlijk smaken én goed te betalen zijn. Wil je weten hoe je deze wijnen, die voordelig én lekker zijn, op het spoort komt? Lees dan gauw verder. Hieronder hebben we drie praktische tips voor je op een rijtje gezet om kwalitatief goede wijnen te vinden voor een leuke prijs!

goedkope wijn

1. Kies voor een voordelige witte wijn en niet voor rood

witte wijnAls je zowel witte wijn lust als rode wijn, is het slim om te kiezen voor een betaalbare witte variant en niet voor rood. Witte wijnen triggeren de smaakpapillen namelijk sterker dan rode wijnsoorten. Dus wil je bezuinigen op je wijnuitgaven, doe dat dan door vooral witte wijnflessen in te slaan die aantrekkelijk zijn geprijsd.

Hoe komt dit? Heel eenvoudig: de druiven waarvan rode wijn gemaakt is moeten langer rijpen dan witte druivensoorten. Hierdoor lopen de kosten van goede rode wijnen sneller op. Dit betekent dan ook dat als je een goedkope rode wijn koopt, de smaak vaak tegenvalt en minder is dan die van een witte wijnsoort.

2. Koop geen wijn uit een populair jaar

Een belangrijke factor die de prijs van een fles wijn bepaalt, is de jaargang van de betreffende wijn. Met name wijnsoorten uit goede, zonnige jaren als chardonnay, cabernet sauvignon of pinot grigio worden door slijters en wijnhandelaren vaak tegen een flinke prijs verkocht. Door te kiezen voor minder ‘populaire’ wijnjaren én een keer een wat minder bekende druivensoort te kiezen, kun je een uitstekende wijn scoren zonder dat je daarvoor te veel betaalt.

Probeer gewoon eens een paar wat onbekendere wijnen van de slijterij of uit de supermarkt uit. En laat je verrassen door de vaak heerlijke smaken die voor een mooie prijs verkrijgbaar zijn! Je zult verrast zijn dat er behoorlijk wat keuze is aan unieke witte en rode wijnen van minder bekende druivensoorten en merken, die scherp zijn geprijsd!

wijn kooptips blog

3. Té goedkoop is vaak een miskoop

Ten slotte nog een belangrijk advies, namelijk: kiezen voor een wijn die té goedkoop is, betekent bijna altijd dat je een miskoop gaat doen. Laat rode en witte wijnen van 1 of 2 euro dus liever maar gewoon staan. Wil je toch goedkope wijn kopen, gebruik dit soort wijnen van een paar euro max. dan voor koken of voor wijncocktails.

Wijnen die je los drinkt of bij een diner of maaltijd, mogen best wat meer kosten. Die paar euro’s die je extra betaalt voor een echt goede fles wijn, betalen zich ruimschoots weer terug. Want ze zorgen voor een hoop extra smaakgenot! Alvast veel plezier toegewenst van jouw voordelige, maar superlekkere rode of witte wijntje!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *