aug, 2012

barcelonaMet al dat geschrijf over poker (had ik die miljoenen maar gewonnen,hehe) vergeet ik nog te vertellen hoe Barcelona is geweest. Zalig, natuurlijk. Het is wel een beetje zonde dat toen wij vertrokken het ook hier net mooi weer is beginnen worden, ik had jullie natuurlijk allemaal graag gezegd dat het daar VEEL BETER was, maar het zal ongeveer gelijk zijn geweest. De zon was er, veel en hard, maar gelukkig stond er ook een verfrissend windje. Ideaal citytrip weer: dat kan je natuurlijk niet op voorhand bestellen.

We hebben alles kunnen doen wat we wilden, er was voor alles tijd genoeg. Ook om te shoppen, wat mijn vriendin wel tof vond natuurlijk. Ik weet de naam van de straat niet meer, maar op een gegeven moment liepen we ergens in een straat met een plein en daar waren alle grote winkels bij elkaar. Zara, Mango, Uterque enzovoort. Blijkbaar is dat in Spanje 10 tot 25 procent goedkoper, omdat dat het thuisland van die merken is. Ik wist dat niet, maar het is natuurlijk wel leuk om een kostuum te scoren met een mooie korting. Het waren daar ook nog eens “rebajas”, solden dus! 🙂

Het leuke aan BCN is dat ik het niet erg vind om daar te zitten wachten op mijn liefje. De straten zijn immers echt heel mooi, prachtige gevels, lekker weer, genoeg bankjes overal en standjes waar je een drankje of iets om te snoepen kan kopen. Ze zouden daar in België beter een voorbeeld aan nemen.

Verder deden we natuurlijk ook alle toeristische attracties. ’t Was echt de moeite. Aan te raden.

Intussen weer aan het werk, maar het mooie weer maakt veel goed. 🙂

Begin juli werd in het Rio in Las Vegas “The Big One for One Drop” pokertornooi gehouden. Met een buy-in van 1 miljoen dollar is het duidelijk dat aan deze tafels enkele van de grootsten samen aan tafel zaten. Leuk weetje: van elke buy-in is 111 111 dollar naar het goede doel gegaan, in dit geval One Drop, een organisatie die zich bezig houdt met het verbeteren van watervoorzieningen in de derde wereld.Esfandiari Family De man achter deze organisatie, Guy Laliberté, is zelf ook een gerenommeerd pokerspeler maar bij het grote publiek waarschijnlijk het meest gekend als oprichter van Cirque du Soleil. Met 48 geregistreerde deelnemers werd dus zomaar eventjes meer dan 5 miljoen dollar ingezameld!

Met een eerste prijs van 18 246 673 dollar ging de winnaar nu niet bepaald met lege handen naar huis. Nog nooit werd er zo’n grote prijs gekoppeld aan een pokertornooi. Het spelen voor zulke grote bedragen geeft altijd een extra kick natuurlijk. Met spelers als Phil Hellmuth, Sam Trickett en Brian Rast aan de finaletafel kon het ook niet anders dan een prachtige game worden.

Guy LaliberteEsfandiari en Tricket startten op de laatste dag als chipleaders, en op die positie bleven ze ook gedurende het ganse spel, wat resulteerde in een spannende heads-up. Het meest pijnlijke moment moet wel de vierde plaats van Phil Hellmuth zijn geweest. Hellmuth ging all-in tegenover Trickett, op dat moment met de zwakste hand, maar haalt op de flop toch twee paar bij elkaar, en komt zo in de beste positie. Trickett krijgt echter op de turn de weg naar een straat gebouwd, en maakt ‘m op de river dan ook nog eens af! Vaarwel Hellmuth, met een “magere” prijs van 2 645 333 dollar (meer info over deze pokergrootheid hier!).

De heads-up werd beslist met 16 handen. Op dat moment had Esfandiari trips vijven vast, wat voor Trickett al nauwelijks meer te overtreffen viel, maar je weet nooit in poker – er blijft een tikkeltje geluk spelen soms. Het bleef echter bij deze reeks, waarna blootsvoets spelende Antonio “The Magician” Esfandiari bijna letterlijk een gat in de lucht sprong en z’n familie en vrienden in de armen vloog.

Het werd alleszins een pracht van een tornooi: een prijzenpot om van achterover te vallen, spelers van topklasse en zowat elke belangrijke hand die in poker maar kan voorkomen. Leg hier een paar verrassingen bij en hou in het achterhoofd dat met dit alles het goede doel voor een aanzienlijk bedrag werd gesteund, en je kan niet anders dan respect hebben voor deze organisatie.

Wil je zelf ook pokeren? Op de facebookpagina van Pokerhandel geven ze momenteel een gratis pokerset weg, zeker de moeite dus! Op hun website hebben ze natuurlijk ook gewoon alle pokerspullen die je maar kan wensen… 🙂