Reizen

Tijdens de kerstperiode is reizen voor velen een belangrijk onderdeel van het vieren van de feestdagen. Of je nu naar huis gaat om samen te zijn met je familie en vrienden of je een avontuurlijke reis maakt naar een nieuwe bestemming, reizen tijdens de kerstperiode kan een bijzonder en onvergetelijke ervaring zijn.

reizen tijdens de kerstperiodeAls je van plan bent om te reizen tijdens de kerstperiode, is het belangrijk om van tevoren goed te plannen. Zoek uit wat de beste reismogelijkheden zijn, reserveer je accommodatie op tijd en zorg dat je alle benodigde documenten bij je hebt. Houd er rekening mee dat het tijdens deze periode druk kan zijn op de weg en op de luchthaven, dus vertrek op tijd om stress te voorkomen.

Een van de populairste bestemmingen tijdens de kerstperiode is waarschijnlijk het buitenland. Steden als Londen, Parijs en New York staan bekend om hun prachtige kerstversiering en -evenementen en zijn daarom een populaire keuze voor velen. Maar ook andere bestemmingen, zoals bijvoorbeeld het warme en zonnige Zuid-Europa, kunnen een aantrekkelijke optie zijn als je de koude winters thuis wilt ontvluchten.

Read More »

barcelonaMet al dat geschrijf over poker (had ik die miljoenen maar gewonnen,hehe) vergeet ik nog te vertellen hoe Barcelona is geweest. Zalig, natuurlijk. Het is wel een beetje zonde dat toen wij vertrokken het ook hier net mooi weer is beginnen worden, ik had jullie natuurlijk allemaal graag gezegd dat het daar VEEL BETER was, maar het zal ongeveer gelijk zijn geweest. De zon was er, veel en hard, maar gelukkig stond er ook een verfrissend windje. Ideaal citytrip weer: dat kan je natuurlijk niet op voorhand bestellen.

We hebben alles kunnen doen wat we wilden, er was voor alles tijd genoeg. Ook om te shoppen, wat mijn vriendin wel tof vond natuurlijk. Ik weet de naam van de straat niet meer, maar op een gegeven moment liepen we ergens in een straat met een plein en daar waren alle grote winkels bij elkaar. Zara, Mango, Uterque enzovoort. Blijkbaar is dat in Spanje 10 tot 25 procent goedkoper, omdat dat het thuisland van die merken is. Ik wist dat niet, maar het is natuurlijk wel leuk om een kostuum te scoren met een mooie korting. Het waren daar ook nog eens “rebajas”, solden dus! 🙂

Het leuke aan BCN is dat ik het niet erg vind om daar te zitten wachten op mijn liefje. De straten zijn immers echt heel mooi, prachtige gevels, lekker weer, genoeg bankjes overal en standjes waar je een drankje of iets om te snoepen kan kopen. Ze zouden daar in België beter een voorbeeld aan nemen.

Verder deden we natuurlijk ook alle toeristische attracties. ’t Was echt de moeite. Aan te raden.

Intussen weer aan het werk, maar het mooie weer maakt veel goed. 🙂

sagrada familiaIk heb een weekendje weg geboekt! Gezien het volgende week zaterdag de 21ste is, vonden we het wel een goed idee om er even op uit te trekken. Maandag hebben we allebei onze dag van 21 juli, en we hebben de vrijdag ervoor (20ste dus) ook verlof genomen. Genoeg voor een stevig verlengd weekendje naar…

BARCELONA!

Eindelijk zeg. Ik wil al heel lang eens naar Barcelona, maar dat is er eigenlijk nooit van gekomen door andere prioriteiten. Ik vind het soms ook een beetje frustrerend dat zo’n weekendje vaak evenveel kost als een week hier of daar. Meestal zijn de vluchten voor een citytrip ook nooit echt gunstig als je voor de goedkopere opties kiest: laat vertrekken en vroeg terugkomen. En je doet op zo’n trips meestal ook vrij veel geld op: ergens gaan eten of in het hotel eten, je moet sowieso altijd op restaurant. Maar goed, het is nu niet anders, dus we hebben er ons maar over gezet. Het is ginder momenteel echt mooi weer: we hebben een beetje zon nodig, pfff…

Er zijn verschillende boeiende dingen te zien in de stad. Sagrada Familia op kop natuurlijk, en het Gaudi-huis. Maar ik denk dat kuieren over de Ramblas en langs de zee ook echt heel leuk gaat zijn. Misschien zelfs een beetje winkelen: ik heb gehoord dat ketens zoals Zara van Spaanse origine zijn en dat de prijzen daar gemiddeld 30 procent lager liggen. Ik vind die mannenlijn van Zara echt mooi: zeer stylish zonder overdreven hip te zijn. Mijn kostuums komen denk ik allemaal van daar.

Spijtig dat het voetbalseizoen voorbij is, anders zou ik de wederhelft wel proberen te overtuigen om een match te gaan kijken… Als je er dan toch bent…? 🙂