Elektrische auto’s: waarom kopen we niet allemaal gewoon EV’s nu?

0

Enkele jaren geleden de verwachting dat de verkoop van elektrische auto’s, ook bekend als EV’s (Elektrische Voertuigen) zou gaan exploderen. Tot op heden is er van een grote run op elektrische auto’s nog steeds geen sprake. De verkoopcijfers groeien wel, maar zijn niet zo hoog als tot voor kort werd verwacht. Toch zijn er goede redenen om op korte termijn, als je nog geen elektrisch voertuig hebt, de aanschaf hiervan serieus te overwegen. Een elektrische auto heeft namelijk meer voordelen dan automobilisten die op diesel, benzine of gas rijden zich beseffen. In dit artikel lees je waarom het slim is om ook elektrisch te gaan rijden.

Met een elektrische auto rijdt je veel zuiniger

Wie besluit om elektrisch te gaan rijden, gaat daarmee een enorme besparing maken op de reiskosten. Gemiddeld genomen bespaar je door een elektrische auto te kopen ongeveer 50 procent op de vervoerskosten, in vergelijking met een auto die op een klassieke brandstof als benzine, diesel of gas rijdt. Je bent namelijk niet meer aangewezen op dure tankbeurten (benzine stijgt nog steeds in prijs), maar kunt je auto voor weinig geld thuis of bij een tankstation elektrisch opladen. Alleen hierdoor al kun je jaarlijks – afhankelijk van hoe veel en hoe vaak je rijdt – honderden euro’s uitsparen.

EV charging

De actieradius van EV’s is de laatste tijd toegenomen

De actieradius van EV’s, ofwel de totale afstand die je met een opgeladen accu kunt rijden, is in de afgelopen jaren verder doorgegroeid. Kon je een aantal jaren geleden nog gemiddeld 200 tot 300 kilometer rijden op een accu? Tegenwoordig zijn er elektrische voertuigen die een indrukwekkende actieradius van meer dan 500 kilometer hebben. Ideaal, want je hoeft dan onderweg minder vaak te stoppen om je elektrische voertuig op te laten.

Een keuze die fijn is voor milieu en klimaat

Wie gebruikmaakt van een elektrisch voertuig draagt daarmee een steentje bij aan een beteren schoner milieu en klimaat. Niets is namelijk zo funest voor het klimaat, en zeker de luchtkwaliteit, als het gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van diesel, benzine en gas komt veel CO2 en fijnstof vrij, die enorm milieubelastend zijn. Ga je over op elektrische rijden, dan is dat dan ook een stuk minder schadelijk voor je omgeving. En aangezien onze kinderen, kleinkinderen en de generaties erna ook graag nog fatsoenlijk op deze aarde willen kunnen leven, is elektrisch rijden een verantwoorde keuze! Wil je je eigen auto checken? Er is speciale uitleesapparatuur die je gedetailleerde info kan tonen. Check deze pagina voor meer info!

elektrische auto laden

Financiële voordelen bij aankoop van een EV

De aankoop van een elektrische auto lijkt vaak duur, maar als je je realiseert wat je uitspaart aan tankkosten én welke belastingvoordelen je hebt, wordt het nog interessanter. Zo is de bijtelling van elektrische auto’s lager en krijg je korting op belastingen als de wegenbelasting en de BPM.

Gebruik je jouw elektrische voertuig ook zakelijk? Contoleer dan ook goed hoe het belastingtechnisch zit. Je kunt als elektrisch rijder namelijk het nodige aftrekken van de belasting en zo nog meer geld besparen. Al met al zijn er dus prima argumenten om binnenkort ook te kiezen voor een EV!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *