jun, 2012

Nu schrok ik vandaag toch wel even van het nieuws hoor. Ik zat in de auto vanochtend onderweg naar de garage, toen ik plots hoorde op het nieuws dat Walter Capiau, die inmiddels 74 is, in zijn jongere jaren twee kinderen zou hebben misbruikt. Ondanks alle feiten waar je hier in België over hoort (hebben wij hier pedofilie uitgevonden ofzo? :s) en ondanks het feit dat Capiau met De Kinderakademie vaak met kinderen samenwerkte, zag ik dat er nu toch echt niet in…

Feiten zijn verjaard, dus wordt hij niet meer vervolgd… Beetje bizar dat een bouwovertreding een mens nog tot in de eeuwigheid kan achtervolgen, maar dat misbruik van kinderen kan verjaren… Iemand moet mij toch ook eens uitleggen waarom “verjaren” eigenlijk bestaat, per definitie. Een overtreding is een overtreding, punt. Zeker zo een. Maar daar zal mijn verstand wel weer te klein voor zijn.

Volgens Capiau moeten we dat misbruik zien in de tijdsgeest. Hij zou met die twee jongens “vriendschappelijke” relaties hebben gehad die dan te ver gingen. Hoezo tijdsgeest? Was het 50 jaar geleden dan wel done om aan jongeren te zitten…?

Pfff, elke dag is er wel iets op het nieuws waar je van omver valt. En altijd met kinderen. Is het geen televisieman of onthaalmoeder die kinderen niet op gepaste wijze behandelt, dan is het wel in een of ander apenland waar ze kindjes gebruikenn als menselijk schild. Sickening! En in zo’n wereld zet jij dan een dutske neer… ‘k Zal’t nog maar even zo laten.